ریزش موی سر یکی از معضلاتی است که بسیاری از زنان و مردان را درگیر نموده است. آثار منفی مربوط به زیبایی و به دنبال آن، کاهش اعتماد بنفس و کاهش حضور فرد در موقعیت های مختلف اجتماعی از جمله بارزترین نتایج ریزش موی شدید و یا مزمن می باشد. آیا علم پزشکی راهکار قطعی برای جلوگیری از ریزش مو را کشف کرده است؟ این سوالیست که قصد داریم در مقاله پیشرو بدان پاسخ دهیم. در راستای ارائه اطلاعات پزشکی مربوط به جلوگیری از ریزش مو اشاره ای اجمالی به پروتز مو به عنوان یکی از جدیدترین و بهترین روش های ترمیم مو خواهیم داشت.
ریزش مویی که پزشکان پوست و مو در خصوص آن خدمات درمانی را مطرح می کنند، یک ریزش موی عادی و شامل ریزش تعداد اندکی از موی سر نیست. زمانی که ریزش مو در مقایسه با رشد مو شدت گرفته و یا در صوررت بروز ریزش مو، رشد مو به کلی قطع گردد و تراکم موی سر در معرض خطر جدی واقع شود، می گوییم فرد دچار ریزش مو شده است.
برخی از افراد در صورت برخورد با چنین مسئله ای روش های درمانی مختلف را امتحان نموده اند و اصولا در غالب موارد با شکست مواجه شده اند. بسیاری دیگر نیز به دنبال عدم درمان قطعی مبادرت به پروتز مو نموده اند.
ریزش مو در بسیاری از موارد بر پایه مسائل ژنتیکی و ارثی می باشد. با این حال زندگی مدرن و امروزی نیز اسباب ریزش مو را در سطح گسترده و مزمن فراهم نموده است. بنابراین می توان علل اصلی ریزش مو را به صورت ذیل بیان نمود:
این عوامل عمده ترین علل شناخته شده مربوط به ریزش موی موقت و یا دائمی می باشند. برخی دیگر از شرایط محیطی و درونی انسان نیز ممکن است ریزش مو را به شدت افزایش دهد که به صورت موردی و گزینه ای در یک شخص خاص مورد مطالعه واقع می شوند.
این سوالیست که شما نیز به محض مواجهه با آثار ریزش مو مطرح خواهید نمود. علم پزشکی و طب سنتی روش های مختلفی را جهت درمان و کنترل ریزش مو بکار برده اند. با این حال به یاد داشته باشید که ریزش مو بخصوص ریزش موی ارثی اغلب قابل درمان نبوده و آثار درمانی ناشی از مصرف داروهای مختلف، پس از مدت کوتاهی با شکست مواجه شده و ریزش مو به وضعیت قبل و یا حتی شدیدتر از قبل باز می گردد. در ادامه روش های سنتی و مدرن درمان ریزش مو را بررسی خواهیم نمود. شما نیز می توانید بنابر حوصله و امکانات موجود، یک روش مناسب را انتخاب نموده و نتایج آن را مشاهده نمایید.
در قدیم الایام استفاده از روغن های مختلف جهت افزایش مقاومت موی سر بسیار متداول بوده است. روغن هایی همچون روغن زیتون، روغن بادام، جوجوبا و آرگان که در دنیای کنونی نیز مورد توجه واقع شده اند. استفاده از عصاره طبیعی سیر، پیاز و آلوئورا نیز از جمله روش های سنتی جهت مقابله با ریزش موی سر است. ماساژ درمانی جهت افزایش خون رسانی به کوتیکول مو نیز از جمله روش های سنتی موثری می باشد که کاربرد فراوانی داشته است.
روشهای مدرن جلوگیری از ریزش مو بیشتر خود را در قالب روش های دارویی نشان می دهد. این دارو ممکن است یک داروی خوراکی بوده و یا به صورت موضعی و بر روی سر استعمال گردد. روش های پزشکی سلامت مو عبارتند از:
با وجود تمام تلاش های علمی و سنتی صورت گرفته در راستای جلوگیری از ریزش مو باز هم درمان قطعی برای توقف جریان ریزش مو وجود ندارد. ریزش مو ممکن است به حدی پیشرفت کند که یک شخص بخش قابل توجهی از موهای خود را از دست بدهد. در این زمان است که می توان به طرق بسیار پیشرفته تر دنیای مدرن جهت جبران موهای از دست رفته روی آورد و تراکم موی سر را افزایش داد.
ترمیم مو به عنوان بهترین روش افزایش تراکم موی سر بدون پرداخت هزینه های گزاف و بدون کمترین عوارض ناشی از الصاق ماهرانه و در مراکز معتبر، چند سالیست که در سطح جهان مطرح شده و بسیاری از اقشار جوامع را تشویق و ترغیب به استفاده از این روش نموده است.
پروتز مو نیز که عنوان و اصطلاح تخصصی تر و علمی تری در این عرصه می باشد همان ترمیم مو بوده و یک روش قابل قبول برای تمام کسانیست که به علت عدم دریافت نتیجه مطلوب از مصرف داروهای مختلف و شیوه های سنتی جلوگیری از ریزش مو، قصد دارند به گونه ای دیگر با مشکلات پیش آمده برخورد نمایند.